U trendu

Kortni Lov savetuje neiskusne umetnike

Izdavačka kuća Harper Collins angažovala je Kortni Lov (Courtney Love) da napiše knjigu o njenim iskustvima u muzičkom biznisu. Kako se kaže u saopštenju, knjiga će čitaocima ponuditi „iskustvo iz prve ruke, o tome koliko pregovori mogu da budu iznurujući, a i o znacima nedvosmislenog napretka“. Predlog za ovaj poduhvat bio je podstaknut govorom koji je Kortni održala na Digital Hollywood skupu u Njujorku, nudeći sopstvene jedinstvene poglede na mnoge aspekte muzičke industrije.

Frontwoman grupe Hole se nada da bi njen otvoren, pronicljiv i bespoštedan pogled na svet muzičke industrije mogao da postane i neka vrsta „priručnika za umetnike“.

Inače, grupa Hole trenutno je u potrazi za novim basistom (basistkinjom?) koji bi zamenio Melisu Auf Der Mor (Melissa Auf Der Maur), koja je napustila bend krajem prošle godine kako bi se pridružila bendu Smashing Pumpkins u kom je zamenila jednog od osnivača benda (D“Arsi Vrecki [D“Arcy Wretzky]). Bend bi trebalo da se obre u studiju tokom oktobra, kada će započeti rad na četvrtom studijskom albumu. Jedna od pesama za novi album na kojima je Kortni radila napisana je zajedno sa Liamom Galagerom (Liam Gallagher).

Trenutno još uvek nije poznato koja će diskografska kuća izdati album po njegovom dovršavanju, pošto su Hole još u januaru obavestili svoj dosadašnji lejbl Geffen Records da ugovor među njima više ne važi. Geffen Records je uzvratio tuživši Hole za neispunjenje ugovorom predviđenih obaveza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar