U trendu

Legendarni glumac sprema se da okonča život eutanazijom: Uz njega će biti sin, a poznat je i datum

Alen Delon, legendarni francuski glumac, za kojim su decenijama uzdisale žene širom sveta, odlučio je da okonča život eutanazijom u Švajcarskoj. Javnost je šokirao njegov sin, Entoni Delon, koji je u intervjuu za francuski RTL otkrio kako ga je otac zamolio za pomoć i kako je on pristao da bude uz njega u poslednjim trenucima života…

Delon, jedan od najslavnijih i najharizmatičnijih francuskih glumaca, ima niz zdravstvenih problema i iz tog razloga odlučio se na eutanaziju kojom želi da okonča svoj život. Ova odluka 87-godišnjeg slavnog glumca šokirala je svetsku javnost, a njegovu želju otkrio je njegov sin Entoni.

Prema pisanju francuskih medija, potpomognuto samoubistvo moglo bi se sprovesti u Švajcarskoj, gde je ono potpuno legalno, a premda datum još uvek nije javno objavljen, pretpostavlja se da bi slavni glumac svoj naum mogao da sprovede već ovog vikenda. Naime, kako prenosi francuski ‘Le Point’ to će dogoditi u subotu (po lokalnom vremenu).

Iako je mnoge šokirao svojom odlukom, Alen Delon, kao i njegova bivša i pokojna supruga Natali Delon, koja je preminula u januaru prošle godine, bili su zagovornici eutanazije.

‘Eutanazija je najlogičnija i najprirodnija stvar. Od određenog životnog doba i životnih okolnosti imamo pravo da tiho odemo s ovoga sveta, bez uplitanja bolnica koje vam produžuju agoniju injekcijama i aparatima za održavanje u životu’, reči su koje je još prošle godine izrekao u jednom intervjuu.

Alan i Natali, koja je svojevremeno proglašavana jednom od najlepših glumica sveta, u braku su bili od 1964. do 1969., a iz tog braka imaju sina Entonija koji je javnosti u intervjuu za francuski RTL i otkrio očevu nameru o okončanju života.

Kada je Natali obolela od raka gušterače, želela je da ode dostojanstvo kako bi izbegla bolnu smrt, a njen sin otkrio je da su i u njenom slučaju razmišljali o potpomognutom samoubistvu.

S obzirom na to da je eutanazija u Francuskoj zakonom zabranjena, mediji prenose kako bi se ista mogla sprovesti u Švajcarskoj, gde je legalna. Delon još od 1999. godine poseduje švajcarsko državljanstvo, a u toj zemlji nastavio je da živi od 2019. nakon operacije usled moždanog udara.

Alen Delon smatran je za jednog od najvećih glumaca francuske kinematografije, a da je živeo život punim plućima, dokazuje njegova uspešna karijera, ali i fascinantan ljubavni život.

Zbog njegove lepote na početku karijere su ga prozvali francuskom varijantom Džejmsa Dina. Njegovom šarmu nisu odolele ni mnoge lepotice, uključujući i Bridžit Bardo.

Delon je rođen u pariskom predgrađu Su, a kao dete razvedenih roditelja, bio je vrlo problematičan, zbog čega je bio izbačen iz čak šest škola.

Sa 17 godina prijavio se u francuske marince, ali u tom periodu spazio ga je lovac na talente Dejvid O. Selznik, s kojim je ubrzo potpisao ugovor koji je kasnije rezultirao s više od 80 filmskih uloga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)