U trendu

Letnja „Blockbuster“ filmska revija

Prva letnja revija filmskih hitova "Blockbuster" održaće se ovog leta od 14. do 19. juna u Centru "Sava" u Beogradu i istovremeno u Novom Sadu u "Areni Cineplex" i u Nišu u bioskopu "Vilin grad".
Na reviji, publici će se premijerno predstaviti naslovi koji će obeležiti letnju filmsku sezonu 2013. godine, pre svega filmovi holivudske produkcije, ali i najzanimljivija ostvarenja nezavisne evropske i svetske kinematografije. Reviju otvara komedija "Mlađi referenti" ("The Internship") s Ovenom Vilsonom i Vinsom Vonom u glavnim ulogama. Na programu je i novi film Breda Pita – "Svetski rat Z" ("World War Z"), kao i novo ostvarenje reditelja Stivena Soderberga – psihološki triler "Neželjeno dejstvo" ("Side Effects") s Runi Mara, Čeningom Tejtumom, Džadom Louom i Ketrin Zita Džouns u glavnim ulogama.
Biće prikazani i španski filmovi "Slučajni ljubavnici" ("Los amantes pasajeros") i "Vatrena trka" ("Combustion"), novi film Hale Beri – "Poziv" ("The Call"), krimi drama s elementima trilera "Samo Bog prašta" ("Only God Forgives") s Rajanom Gozlingom u glavnoj ulozi, a gledaćemo i Sandru Bulok i Melisu Mekarti u filmu "Žestoke devojke" ("The Heat"). Romantične duše pronaći će ljubavne teme u filmovima "Prva godina braka" ("I Give It a Year") i "Lice ljubavi" ("The Look of Love"), a za ljubitelje akcije tu je film "Vajolet i Dejzi" ("Violet & Daisy"). Za kraj revije publici će biti predstavljena prava filmska poslastica – remasterizovani blokbaster i dobitnik četiri Oskara, film "Kleopatra" s Elizabet Tejlor i Ričardom Bartonom u glavnim ulogama, prvi put posle svetske premijere u Kanu.
Sa 12 filmskih ostvarenja letnja revija filmskih hitova "Blockbuster" biće svojevrsni presek onoga što je premijerno prikazano neposredno pre revije i najaviće ono što tek stiže u bioskope u toku leta. Vizuelni identitet prvog letnjeg festivala filmova inspirisan je samim odlaskom u bioskop i onim što nas asocira na uživanje pred bioskopskim platnom.
Osim na blagajnama dvorana u kojima se održava revija, u Beogradu se ulaznice prodaju i u odabranim "Greenet" kafeterijama. Cene karata za letnju reviju filmskih hitova kreću se od 200 do 450 dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar