U trendu

Megan Markl otkrila da je izgubila bebu

Megan Markl podelila je sa svetom bolnu ispovest u kojoj je otkrila je da je imala spontani pobačaj.

Supruga princa Harija je o teškom periodu prvi put progovorila u članku koji je napisala za Njujork Tajms.  „Izgubiti dete znači nositi skoro nepodnošljivu tugu, koju su iskusili mnogi, a o kojoj je malo ko govorio“, otkrila je u svojoj priči Megan.

Spontani pobačaj doživela je dok je u rukama držala prvog sina Arčija.

„Bilo je to julsko jutro koje je počelo uobičajeno kao i bilo koje drugo. Napraviš doručak. Nahraniš pse. Uzmeš vitamine. Tražiš tu jednu čarapu koja nedostaje. Podigneš bojicu koja se zakotrljala ispod stola. Vežeš kosu u rep pre nego što podigneš sina iz njegovog kreveca. Nakon što sam mu promenila pelenu osetila sam oštar bol. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pevušeći uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je čist kontrast mom osećanju da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala prvorođeno dete, da gubim drugo“, opisala je Megan.

„Nekoliko sati kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osetila sam da mu je dlan mokar i poljubila mu zglobove prstiju, mokre od naših suza. Zureći u hladne bele zidove, oči su mi se zacaklile. Pokušala sam da zamislim kako ćemo zaceliti“, piše.

Zatim je otkrila da se u tom najtežem trenutku života prisetila intervjua s Tomom Bredbijem kad je umalo zaplakala pred kamerama. „Hvala vam na pitanju. Nije me puno ljudi pitalo da sam ok“, odgovorila mu je tad na pitanje da li je dobro.

„Odgovorila sam mu iskreno, nisam ni znala da će moj odgovor dirnuti mnoge… Sve one koji su u tišini patili“, prisetila se Megan.

„Nije mi pomoglo to što sam iskreno odgovorila već samo to pitanje“, priznala je i poručila svima da osobe oko sebe ne zaborave da pitaju jesu li zaista dobro.

„Sedeći u bolničkom krevetu, gledajući kako se mom suprugu srce slama dok pokušava da pokupi razbijene komade mog, shvatila sam da je jedini način da počnem da zaceljujem je da ​​prvo pitam: ‘Jesi li dobro?'“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)