Melani Grifit

Melani Grifit (Melanie Griffith) rođena je 9. avgusta 1957. godine u Njujorku. Glumačku karijeru započela je na inicijativu Dona Džonsona, sa kojim je dva puta bila u braku. Za ovog glumca prvi put se udala kada je imala svega 18 godina. Razveli su se samo godinu dana kasnije, ali su prijateljstva stečena u tom braku Melani značajno pomogla u stvaranju glumačke karijere. Veliki uticaj na Grifitovu imala je i njena majka, koja je takođe bila glumica.

Prve filmove Melani Grifit snimila je početkom osamdesetih godina. Filmovi „Body Double“, „Something Wild“ i „Working Girl“ – nametnuli su joj imidž jedne od najseksepilnijih glumica. Njenu ne prebogatu karijeru obeležili su filmovi: „Pacific Heights“, „The Bonfire of the Vanities“, „Shining Through“, „Milk Money“, „Nobody’s Fool“, „Celebrity“ i „Another Day in Paradise“. Poslednju ulogu imala je 1999. godine u filmu „Crazy in Alabama“, koji je bio režiserski debi njenog supruga, Antonija Banderasa.

Posle prvog braka sa Donom Džonsonom, dugo je bila u vezi sa glumcem Stivenom Bauerom, sa kojim ima i jednog sina. Godine 1989. ponovo se udaje za Dona Džonsona, dobijaju ćerku, ali se ubrzo ponovo razvode.

Za Banderasa se Melani Grifit udala 1996. godine i u braku su i danas. Imaju jednu ćerku. Melani Grifit se 2000. godine lečila od zavisnosti od alkohola i droga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.