U trendu

Met Li Blank

Met Li Blank rođen je 1967. godine u Masačusetsu. Napustio je srednju školu i radio različite poslove da bi zaradio za život. Preselio se u Njujork 1986. godine da bi našao bolje poslove i vrlo često je učestvovao na audicijama za snimanje televizijskih reklama. Za dve godine snimio je nekoliko reklama za velike američke kompanije.

Od 1988. godine počinje da pohađa škole za glumu, u želji da gradi karijeru u filmskoj industriji. U početku je dobijao sitne pozorišne uloge, ali se veoma brzo pojavio u nekoliko niskobudžetnih televizijskih serija. Posle godinu dana, u potrazi za boljim ulogama, seli se u Holivud.

Uloga koja ga je proslavila ostvarena je u seriji „Prijatelji“, gde glumi Džoija Tribijanija. Ova uspešna serija donela mu je, pored velike svetske slave, i velike novčane prihode, budući da je svim glumcima u seriji, pa i njemu, ponuđeno po milion dolara za svaku snimljenu epizodu.

Iako je Džoi Tribijani postao sinonim za ovog glumca, Met Li Blank je imao i nekoliko uloga u manje poznatim filmovima (bar u poređenju sa serijom „Prijatelji“): „Lookin“ Italian“, „Ed“ i „Lost in Space“. Svi ovi filmovi bili su snimljeni posle početka serije „Prijatelji“, koja je ovom glumcu bila najbolja preporuka za režisere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.