U trendu

Mineapolis danas obeležava prvu godišnjicu smrti Prinsa

Gradske vlasti Mineapolisa u državi Minesoti danas će raznim manifestacijama obeležiti prvu godišnjicu smrti muzičara Prinsa koji je iznenada preminuo 21. aprila od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opoioda.

U Mineapolisu, Prinsovom rodnom gradu, tokom četiri dana će biti organizovani koncerti lokalnih grupa koje će izvoditi pesme poznatog muzičara. Neki delovi grada će biti osvetljeni Prinsovom omiljenom purpurnom bojom.

Prins ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“.

Objavio je oko 30 albuma za skoro 40 godina karijere koji su prodati u 150 miliona primeraka.

Visok svega 1,60 metara, ali s velikog harizmom, Prinsa su često uporedjivali s Majklom Džeksonom, iako je muzičar imao drugačiji nastup na sceni igrajući na kartu „super-seksipilnosti“.

Bio je pevač, tekstopisac, muzičar i multi-instrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globus, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ iz istoimenog filma iz 1985. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.