U trendu

„Mućkalica“ – najgledaniji film

Novi animirani film iz Diznijeve radionice – „Mućkalica“ („Ratatouille“), našao se proteklog vikenda na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi. Ovaj film je rađen u koprodukciji kuća Dizni i Piksar, koje su već sarađivale na projektu „A Bug’s Life“ iz 1998. godine, dok je Piksar od tada samostalno radio na pet filmova; među njima su „Priča o igračkama 2“ („Toy Story 2“), „U potrazi za Nemom“ („Finding Nemo“) i prošlogodišnji hit – „Automobili“ („Cars“).
Pacov po imenu Remi sanja da postane veliki francuski kuvar uprkos željama svoje porodice i očiglednog problema da je on jednostavno pogrešna živuljka za taj posao. Međutim, uskoro će sudbina umešati svoje prste i Remi će se naći u pariskoj kanalizaciji tačno ispod restorana kojeg je proslavio njegov kulinarski heroj August Gusto. I pored očigledne činjenice da bi retko koja kuhinja na svetu poželela njegovo prisustvo, Remijeva strast prema kuvanju brzo će pokrenuti seriju neobično smešnih događaja koji će potresti iz korena francuski kulinarski svet.
„Mućkalicu“ je režirao Bred Berd (Brad Bird), koji stoji i iza ostvarenja „Neviđeni“ („The Incredibles“). Glasove su, između ostalih, pozajmili Piter O’Tul (Peter O’Toole) i Bred Geret (Brad Garrett). Ovaj film će se pojaviti u domaćim bioskopima u septembru.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend (29. jun – 1. jul) juna:

  1. "Mućkalica" ("Ratatouille")
  2. "Umri muški 4.0" ("Live Free or Die Hard")
  3. "Svemoćni Evan" ("Evan Almighty")
  4. "1408"
  5. "Fantastična četvorka: uspon Srebrnog letača" ("Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer")
  6. "Knocked Up"
  7. "Igra se nastavlja" ("Ocean’s Thirteen")
  8. "Pirati sa Kariba: na kraju sveta" ("Pirates of the Caribbean: At World’s End")
  9. "Sicko"
  10. "Evening"

Sutra čitajte više o novim filmovima u američkim bioskopima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.