U trendu

Nagrade novosadskog festivala „Cinema City“

Drugi internacionalni festival filma i medija "Cinema City" završen je 14. juna u Novom Sadu. Međunarodni žiri takmičarskih programa "Nacionalna klasa" i "Up To 10.000 Bucks", koji su činili Pjer Žalica, Ilijana Kitanova, Srđan Koljević, Ludovik Šavaro (Ludovic Chavarot) i Padrik Dilejni (Padraic Delaney), jednoglasno je doneo odluku da gran pri festivala – IBIS statueta, pripadne debitantskom filmu "Obični ljudi" ("Ordinary People") u režiji Vladimira Perišića.
Nagrada za najbolju režiju u okviru takmičarskog programa "Nacionalna klasa" dodeljena je režiseru filma "Sveti Georgije ubiva aždahu", Srđanu Dragojeviću, dok je nagrada za najbolji scenario – u okviru istog takmičarskog programa – dodeljena scenaristi filma "Čekaj me, ja sigurno neću doći", Miroslavu Momčiloviću.
Za najbolju mušku ulogu nagrađen je glavni glumac filma "Sveti Georgije ubiva aždahu", Lazar Ristovski. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je glavnoj glumici u filmu "Tamo i ovde", Mirjani Karanović.
U okviru takmičarskog programa "Up To 10.000 Bucks" nagrađeni su filmovi "Živan Pujić Džimi" u režiji Ognjena Glavonića, "Crveni zeka" ("Red rabbit") u režiji Egmonta Majera i "Putovanje crvenog frižidera" ("Journey of a Red Fridge") u režiji Lucijana i Nataše Muntean.
Za najbolji strani film u okviru takmičarskog programa "Exit Point" proglašen je čileanski "Toni Manero" u režiji Pabla Larena. Nagrada za najbolju režiju u okviru istog takmičarskog programa dodeljena je režiseru Alekseju Učitelu (Alexei Uchitel) za film "Zarobljenik" ("Captive"). Nagrada za najbolju ulogu dodeljena je glumicama Beti Kizmoli za ulogu u filmu "Katjina sestra" i Leori Barbari za ulogu u filmu "Stela".
Specijalno priznanje publike dobio je film "Technotise – Edit i ja" Alekse Gajića, koji je dobio i posebno priznanje za doprinos razvoju srpske kinematografije.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.