Najgledaniji film: „3:10 to Yuma“

Rimejk čuvenog vesterna „3:10 to Yuma“ iz 1957. godine bio je najgledaniji film u američkim bioskopima prošle nedelje. Prati ga komercijalni uspeh, kao i uspeh kod kritike, budući da je već ušao na listu 250 filmova najboljih svih vremena najvećeg svetskog filmskog pretraživača (imdb.com). Film je režirao Džejms Mengold (James Mangold), a glavne uloge tumače Rasel Krou (Russell Crowe) i Kristijan Bejl (Christian Bale).
Rančer se bori sa sušom koja mu uništava imanje i dovodi u pitanje egzistenciju njegove porodice. Očajnički mu je potreban bunar, tako da mora naći način da nabavi novac za njegovu izgradnju. Zato odlučuje da preuzme zadatak da transportuje ozloglašenog razbojnika i preda ga vlastima u Jumi. Međutim, kada njih dvojica dođu u kontakt, kriminalac pokušava da ga nagovori da prihvati novac koji je sakrio posle velike pljačke u zamenu za njegovu slobodu. Iskušenje je veliko, jer je to mnogo više novca nego što je rančer ikada video.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (7-9.) septembra:

  1. "3:10 to Yuma"
  2. "Noć veštica" ("Halloween")
  3. "Kul momci" ("Superbad")
  4. "Shoot ‘Em Up"
  5. "Bornov ultimatum" ("The Bourne Ultimatum")
  6. "Balls of Fury"
  7. "Gas do daske 3" ("Rush Hour 3")
  8. "Mister Bin na odmoru" ("Mr. Bean’s Holiday")
  9. "The Nanny Diaries"
  10. "Zvezdana prašina" ("Stardust")

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.