U trendu

Najgledaniji filmovi u Americi (1)

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova u Americi našao se još jedan debitant – film „Jarhead“. Ovu ratnu dramu režirao je oskarovac Sem Mendez (Sam Mendes), u čije prethodne filmove se ubrajaju „Američka lepota“ („American Beauty“) i „Put bez povratka“ („Road to Perdition“).

Film je zasnovan na bestseler romanu bivšeg marinca Entonija Svoforda iz 2003. godine koji je detaljno opisao situaciju u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu neposredno pre početka ratnih dejstava i Zalivskog rata u operaciji „Pustinjska oluja“. Glavna uloga poverena je Džejku Gilenhalu (Jake Gyllenhaal), a u ostalim ulogama su Džejmi Foks (Jamie Foxx) i Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard).

Na trećoj i četvrtoj poziciji su dva vodeća filma od protekle nedelje – „Slagalica strave 2“ („Saw II“) i „Legenda o Zorou“ („The Legend of Zorro“).

Na petom mestu liste našao se još jedan prošlonedeljni debitant – film „Prime“, u kome su glavne uloge poverene Umi Turman (Uma Thurman) i Meril Strip (Meryl Streep). Rafi (Turman) je nedavno razvedena 37-godišnja poslovna žena s Menhetna, dok je Dejv talentovani 23-godišnji slikar iz Bruklina, koji je zaljubljen u nju. Rafina terapeutkinja Lisa (Strip), kao profesionalac s jedne strane i dobra jevrejska majka s druge strane, pomaže Rafi da izađe iz postrazvodne depresije i da što lakše podnese sve jače kucanje biološkog sata.

Iako puna sumnje da je mlađi dečko pravi izbor za Rafi na duže staze, Lisa ohrabruje Rafi da uživa u svojoj novoj vezi i da se dobro zabavi. Međutim, pošto Lisa slučajno otkrije da je njen sin zapravo Rafin novi dečko, postaje joj sve teže da se ponaša kao dobar terapeut slušajući intimne detalje ljubavnog života svog sina. Ubrzo nakon što se tajna otkrije, kulture se sudaraju, prigovori stižu sa svih strana, a oluja različitih mišljenja vrti se oko para u centru ove komične zbrke.

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike