U trendu

Neverovatno: Film „Južni vetar“ za sedam dana pogledalo čak …

Film „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića za sedam dana pogledalo je 100.000 gledalaca.

Na sinoćnoj projekciji filma u bioskopu „Roda Sinepleks“, u prisustvu glumačke i autorske ekipe filma, nagrađen je stohiljaditi gledalac Beograđanka Sanja Dujović, kojoj su glumci i autori filma priredili druženje i večeru.

„Južni vetar“ je tokom sedam dana prikazan na 77 ekrana i imao je najuspešnji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina, ističu iz distributerske kuće „Art Vista“.

Nakon svečane beogradske premijere, glumačka i autorska ekipa filma poklonila se, uz ovacije, publici u Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Čačku i Mladenovcu.

Druženje reditelja i glumaca sa publikom nastaviće se već danas u Višegradu, potom Banja Luci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju, a paralelno sa publikom u regionu film će moći da vide i gledaoci u Evropi, te uskoro u Kanadi i SAD-u.

Svečana premijera u Beču, na kojoj će biti prisutna glumačka i autorska ekipa filma, biće održana 9. novembra u bioskopu „Uci Kinowelt Millennium City“.

Dva dana kasnije, 11. novembra, film će biti prikazan u Grazu, Lincu, Insbruku, Salzburgu i Vilahu.

Pre početka prikazivanja u Austriji „Južni vetar“ moći će da vidi publika u još pet evropskih zemalja – u Švajcarskoj (1. novembra u Bazelu, Bernu, Ditlikonu, Lucernu, Luganu i Oltenu, 2. novembra u Cirihu i 3. novembra u Ženevi i Lozani), Belgiji 2. novembra (u Antverpenu i Briselu), Francuskoj 9. novembra (u Burgoanu, Bretinji i Miluzu), u Luksenburgu 2. novembra i u Švedskoj (u Getenburgu i Malmeu) 5. i 7. novembra, kao i u Stokholmu gde će se prikazivati od 5. do 11. novembra.

Film će tokom novembra početi da se prikazuje i u Kanadi i to u Torontu 17. i 18. novembra, Otavi 23. novembra, Kitčneru i Montrealu 25. novembra, Vindzoru 27. novembra i Vankuveru 30. novembra.

„Južni vetar“ do kraja godine očekuje i prikazivanje u SAD, u Vašingtonu 15. novembra, u Njujorku 16. novembra, Čikagu, 7. decembra i u Dalasu 13. decembra.

Glavne uloge u ovom akcionom trileru tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.