U trendu

Nova kraljičina zabrana: Megan i Hari ovo više ne smeju da rade

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, moraće da se odreknu i „kraljevskog brenda“ nakon što su odlučili da se povuku sa dvora i finansijski se osamostale, piše „Dejli mejl“.

Posle dugotrajnih i složenih razgovora, veruje se da su se britanska kraljica i istaknuti zvaničnici usaglasili da „više nije održivo“ da par koristi pridev „kraljevski u svom brendiranju“, navodi list.

Hari i Megan su, kako se napominje, potrošili desetine hiljada funti na novi sajt „Saseks rojal“ da bi upotpunili svoj izuzetno popularnu Instagram stranicu.

Nameravaju i da registruju „Saseks rojal“ kao zaštitni znak u različite svrhe i aktivnosti, uključujući odevne predmete, čestitke, knjige i materijal za nastavu.

Preduzeli su i korake sa ciljem osnivanja nove humanitarne organizacije „Saseks rojal – Fondacija vojvode i vojvotkinje od Saseksa“, a „Dejli mejl“ navodi da je sada jasno da će morati da ga preimenuju.

Ovu odluku su Hari i Megan navodno prihvatili, u skladu sa svojim novim poslovima, da neće moći da koriste kraljevske titule kao što su se nadali.

Ovakav razvoj događaja predstavlja veliki udarac za Harija i Megan koji sada moraju sve da preregistruju, počevši od sajta do humanitarne organizacije, ocenjuje britanski list.

Princ Hari je prošlog meseca, u prvom obraćanju nakon što je Bakingemska palata objavila da će se on i njegova supruga Megan odreći titula i neće predstavljati kraljicu kao članovi kraljevske porodice, rekao da tu odluku nisu olako doneli i da su o tome mesecima razgovarali.

„Nadali smo se da ćemo posle ove odluke moći da nastavimo da služimo kraljici i zajednici i da ću obavljati svoje vojničke dužnosti, ali sve to bez korišćenja finansijskih sredstava“, rekao je tada Hari dodavši da to, nažalost, nije bilo moguće

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili su početkom januara da odstupaju sa pozicija koje uživaju članovi kraljevske porodice, što je kraljica Elizabeta II prihvatila.

Oni više neće moći da koriste titulu „kraljevsko visočanstvo“, a izgubili su i pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti tako da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratiti poreskim obveznicima 2,4 miliona funti utrošenih za obnovu njihovog doma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.