Novi film braće Vačovski

Emil Hirš (Emile Hirsch) je izabran za glavnu ulogu u novom akcionom filmu „Speed Racer“ u režiji braće Vačovski (Andy Wachowski & Larry Wachowski), koji su se proslavili originalnom režijom trilogije „Matriks“ („The Matrix“) i filma „V kao Vendeta“ („V for Vendetta“).
„Emil Hirš je mlada zvezda u usponu, što ga čini savršenim izborom za ‘vožnju brzih točkova’. On nastavlja da iskazuje svoj talenat kroz različite uloge i uzbuđeni smo što ga imamo u glavnoj roli“, rekao je predsednik producentske kuće „Warner Bros. Pictures“. Hirš je najskorije dobio pohvale za ulogu harizmatičnog Džonija Trulava u istinitoj kriminalističkoj drami „Alpha Dog“ i za ulogu skejbordera Džeja Adamsa u filmu „Lords of Dogtown“.
„Speed Racer“ je scenaristički i rediteljski poduhvat braće Vačovski u produkciji Džoela Silvera (Joel Silver). Film ne samo da ponovo ujedinjuje poznatu braću sa Silverom nakon filmova „Matriks“ i „V kao Vendeta“ nego je ovo i njihov prvi scenarističko-rediteljski film posle serijala „Matriks“.
Zasnovan na klasičnoj seriji iz šezdesetih godina prošlog veka koju je kreirao pionir anime – Tacuo Jošida (Tatsuo Yoshida), „Speed Racer“ prati avanture mladog vozača Spida u njegovoj borbi za slavu na stazi i van nje. U filmu će se pojaviti i ostali likovi koje obožavaoci pamte, uključujući Spidovu porodicu i misterioznog lukavog rivala – Rejser Iksa (Racer X). Zasad je poznato da jednu od uloga tumači i Zak Efron (Zac Efron). Novi „visokobenzinski“ akcioni film kombinovaće revolucionarne vizuelne efekte i oštre rezove, koji su postali zaštitni znak filmova braće Vačovski, smeštajući film u 21. vek.
Na novom filmu ponovo će raditi stari partner braće Vačovski, Džon Gaeta (John Gaeta), dobitnik Oskara za najbolje vizuelne efekte za film „Matriks“. Snimanje filma „Speed Racer“ trebalo bi da počne na leto ove godine u Nemačkoj, a premijera je najavljena za 9. maj 2008. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.