Novi film Roberta Rodrigeza

Početkom septembra u stranim ali i domaćim bioskopima očekuje se novi film reditelja Roberta Rodrigeza (Robert Rodriguez) – "Machete", u kom glavne uloge tumače Deni Trejo (Danny Trejo), Džesika Alba (Jessica Alba), Robert de Niro (Robert De Niro), Lindzi Lohan (Lindsay Lohan), Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez), Stiven Sigal (Steven Seagal), Don Džonson (Don Johnson) i Čič Marin (Cheech Marin).
Pošto je jedva preživeo borbu sa zlim meksičkim narko-dilerom Torezom, bivši federalac Mačeta (Deni Trejo) pobegao je u Teksas da zaleči rane i zaboravi tragičnu prošlost. Međutim, sve što će pronaći jeste lanac korupcije i prevare u kome je nastradao senator (De Niro), a on optužen za ubistvo. Mačeta odlučuje da skine ljagu sa svog imena. Na tragu je da otkrije veliku zaveru iza koje ponovo stoji nekadašnji neprijatelj. U pomoć mu stižu stari prijatelj, sada sveštenik, dobar u molitvama, ali još bolji s pištoljem, Luz (Rodigez), žena pobunjeničkog duha, a na tragu mu je i Sartana (Alba), prelepa agentkinja.
Ovaj film nastao je proširenjem "lažnog" trejlera Rodrigezovog i Tarantinovog filma "Grindhouse" (2007), prema scenariju koji je Rodrigez napisao 1993. godine. Još tada je Rodrigez zamislio Treja u glavnoj ulozi: "On je igrao u ‘Desperadu’ i sećam se da sam tada pomislio: ‘Ovaj momak mora imati svoju seriju filmova s Meksikancima, kao Čarls Bronson ili Žan-Klod van Dam’. Napisao sam scenario misleći na njega kao federalca iz Meksika koji je unajmljen da obavi prljav posao za Amerikance. Jednom prilikom sam čuo da FBI ili DEA, kada imaju zaista opasne zadatke, ne žele da njihovi agenti nastradaju, već angažuju agente iz Meksika da urade posao za 25.000 dolara. To je Mačeta", kaže Rodrigez.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.