Novi problemi za Megan Markl: Otac svedoči protiv nje na sudu?

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl mogla bi se naći u problemima ukoliko njen otac Tomas Markl bude svedočio protiv nje u ‘suđenju veka’.

U oktobru je vojvotkinja pokrenula pravni postupak protiv njega zbog odluke da objavi pismo koje mu je uputila u dnevnim novinama. Međutim, sada bi moglo doći do problema ukoliko se sazna kako je novina potpisala Tomasa kao svedoka, piše Metro.

U svojoj pravnoj obrani, vojvotkinja tvrdi da nije očekivala da će pismo izaći u javnost, jer je sadržaj privatan i da tako treba i da ostane.

Britanske novine u februaru prošle godine su objavile delove Meganinog pisma ocu.

– Tvoji postupci slomili su mi srce na milion komada. Ne samo zato što si izazvao nepotrebnu i neopravdanu bol, već zato što si odlučio da ne kažem istinu. Nikad to neću razumeti – napisala je Megan u jednom odlomku.

Do problema u kojima bi se Megan mogla naći došlo je samo dan nakon što su ona i princ Hari objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti. U tada objavljenom pismu, predstavnici advokatske firme tvrdili su da je navodna nezakonita objava privatnog pisma učinjena na namerno destruktivan način kako bi se manipulisalo čitaocima. Takođe, tvrdi se da je objavljivanje pisma bilo deo kampanje za pisanje lažnih i pogrdnih priča o Megan i njenom suprugu.

Međutim, Mail on Sunday, u kojem je pismo objavljeno, navodi da će stajati uz priču i da je zabranio uređivanje pisma kako bi mu se promenilo značenje.

Tomas je, između ostalog, jednom prilikom rekao da ga kraljevski par u potpunosti ignoriše kao i da svog unuka Arčija još nije upoznao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.