U trendu

Od danas u Beogradu međunarodna konferencija Katedre za muzikologiju

Od danas do 20. aprila u Beogradu se održava 16. međunarodna konferencija Katedre za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Tema ovogodišnje konferencije „Music Beyond the Concert Hall“ (Muzika izvan koncertne dvorane) koja pokreće pitanja o stvaranju i predstavljanju muzike izvan „granica“ definisanih osobenostima koncertnog podijuma kao simboličkog prostora umetničke muzičke tradicije, privukla je tridesetak stručnjaka iz SAD, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije.

Plenarna predavanja na konferenciji održaće vodeći savremeni muzikolozi Albert Ritmiler (Nemačka), Antonio Baldasare (Švajcarska) i Paulo Šagas (SAD).

Tokom trodnevne konferencije biće priređen koncert na kojem će u petak, 19. aprila, u 20.30 pijanisti Nataša Penezić i Vladimir Gligorić izvesti dela savremenih srpskih kompozitora u „Studiju 6“ Radio Beograda.

 Međunarodni muzikološki skup Katedre za muzikologiju FMU godinama privlači veliki broj naučnika iz zemlje i inostranstva i u regionu je jedan od najznačajnijih naučnih događaja muzikologije i drugih naučnih disciplina posvećenih muzici.

Konferenciju podržavaju Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija RS i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Zvanični jezik skupa je engleski, a održava se u Velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.