U trendu

Od pekara do bebisiterke: Ovo su bili prvi poslovi javnih ličnosti

Put do ostvarenja snova nije lak, pa tako su se i brojne javne ličnosti, pre nego što su postale poznate i krenule da grade svoje karijere u muzici, glumi, voditeljstvu, bavile potpuno drugim poslovima. Mnogi nisu ni zamišljali da će postići sve što su danas.

Njihov zajednički recept za uspeh je – mnogo truda, rada, volje i bez odustajanje, ako se naiđe na neku prepreku.

Ovo su neki od najzanimljivijih primera, dok su jedni radili u pekari, drugi su prodavali ešarpe ili čuvali decu.

Lepa Brena

Verovali ili ne, Brena je bila bebisiterka i to danas poznate pevačice. Naime, pre velike slave, kao veoma mlada, čuvala je pevačicu Anu Štajdohar.

Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga imao je zanimljivu preduzetničku ideju, pre nekog što je počeo da stvara vanvremenske hitove.

– Kada sam bio prvi razred gimnazije, imali smo neke bendove koji su bili, kako bih rekao, neprofitabilni i sećam se da smo kupili onu veštačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj – kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno, kada se ofarbaju i ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta – ispričao sa osmehom Bajaga.

Emina Jahović

Prelepa pevačica Emina Jahović odmah se našla na malim ekranima, ali ne kao pevačica. Njen prvi posao je bio da vodi vremensku prognozu na televiziji iz Novog Pazara, čija je vlasnica bila Elma Sinanović.

Andrija Milošević

Uvek je bio nemirnog duha, pa je i njegovo prvo zanimanje bilo vrlo neobično. Ističe da je morao da se snađe da zaradi za hranu, kada je bio popustio u školi u Podgorici.

– Tada sam radio kao kolporter, prodavao sam popularne novine “Podgorički grafiti”. Radio sam to sa drugovima, čak smo po stanovima išli. Tako smo malo zarađivali, za burek uglavnom – otkrio je glumac jednom prilikom.

Mina Lazarević i Ana Stanić bavile se istim poslom

Obe poznate dame su bile profesorke. Kako je Ana Stanić odlično poznavala latinski, drugima je pomagala da što lakše savladaju taj jezik.

– Pošto sam bila super đak, držala sam časove latinskog jednom momku koji je u prvom razredu gimnazije pao na popravnom. Časove sam mu držala tokom letnjeg raspusta između mog trećeg i četvrtog razreda – ispričala je svojevremeno pevačica.

Sa druge strane, Mina Lazarević je bila majstorica u solfeđu i klaviru, koja je već sa 14 godina muzički obučavala druge.

Milan Stanković

Ovaj pevač proslavio se posle muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a pre toga je bio omiljeni medicinski tehničar u Obrenovcu, gde je radio u Domu zdravlja, na odeljenju dijalize.

Ivan Ivanović

Danas veliko voditeljsko ime, u čije emisije dolaze brojne poznate ličnosti, a nekada je radio u obezbeđenju. Čak je bio angažovan od strane tadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji, Vilijama Montgomerija. Čuveni kviz „Keš taksi“ bio je njegov početak ka usponu.

Deki Pantelić

Pre nego što je stao pred svetla televizijskih reflektora i postao jedan od omiljenih TV lica, Deki je radio kao vozač, ali i u pekari.

– Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna – izjavio je voditelj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar