Ona će glumiti Silvanu Armenulić u biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, ovog vikenda počinje snimanje filma o pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok će se u ulozi Silvane Armenulić naći Tamara Dragičević.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena Zoranu Lisincu koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

U ostalim rolama su Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić, i mnogi drugi.

„Tomu Zdravkovića su zvali “pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma“, kaže Bjelogrlić.

On podseća da je o Zdravkoviću i njegovom životu napisano nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film.

„Na pitanje “zašto“ pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom“, izjavio je Bjelogrić uoči početka snimnja.

Posebna pažnja biće posvećena upravo muzici za koju je Zdravković živeo.

„Biće ovo veliko podsećanje sa obavezom na muziku i žanr koji su mnogi odavno zaboravili. Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari baš nisu takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati“, smatra Joksimović.

Dodaje da je sam muzičar govorio da je vreme provedeno u kafani i novac potrošen u istoj ništa drugo do ulaganja u sećanje.

„Treba da razmislimo čega ćemo se sećati u životu. Ovaj film govori o tome“, istakao je Joksimović.

Autori objašnjavaju da film „Toma“ predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika, već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive.

Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kamala Montena.

Projekat „Toma“ realizuje se u saradnju sa Telekom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.