U trendu

„Osećam kao da sam silovana“

Američka pevačica Madona rekla je da se oseća kao da je silovana zbog članka koji je Njujork tajms objavio o njoj, navodeći da se novinarka uglednog lista fokusirala na „trivijalne i površne stvari“, kao što su njene godine.

Kraljica popa na svom nalogu na Instagramu ocenila da je to još jedan dokaz da je ugledni list „jedan od osnivača patrijarhata“.

„I ja kažem – SMRT PATRIJARHATU duboko utkanom u društveno tkivo“, poručila je Madona, dodajući da nikad neće prestati da se bori za to da se patrijarhat iskoreni iz društva.

Madona je navela da bi bio eufemizam ako bi rekla da je razočarana u članak.

„Ne možete popraviti društvo i njegovu beskrajnu potrebu da umanjuje, omalovažava ili degradira ono što zna da je dobro. Posebno snažne i nezavisne žene“, napisala je Madona.

Ona je dodala da je novinarka, koja je napisala članak, provela „sate, dane i mesece“ s njom i da je bila pozvana u svet koji malo ljudi ima prilike da vidi.

Ali, smatra Madona, „novinarka je izabrala da se usredsredi na trivijalne i površne stvari kao što je etnicko poreklo moje dvojnice, materijal od kojeg su moje zavese i na beskrajne komentare o mojim godinama, koje nikad ne bi bile pomenute da sam muško“.

„Ženama je zaista teško da predstavljaju šampione za druge žene, čak i ako se predstavljaju kao intelektualne feministkinje. Žao mi je što sam provela pet minuta sa njom. To me čini da se osećam kao da sam silovana“, navela je Madona, ističući da joj je dozvoljeno da koristi tu analogiju jer je slilovana sa 19 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.