Ovo je poslednji snimak glumice: Jezero na kom je nestala ima tragičnu prošlost

Kancelarija šerifa okruga Ventura objavila je snimak nadzorne kamere koji prikazuje glumicu Naju RIveru i njenog 4-godišnjeg sina Džoseja po dolasku na jezero Piru.

„Ovo je snimak nadzorne kamere sa pristaništa na kome se vide Naja Rivera i njen sin kada su došli da iznajme pontonski brod na jezeru. Snimak pokazuje trenutak kada odlaze sa doka i putuju severno od jezera“, stoji u opisu videa koji je policija postavila na Jutjub.

Zvezda serije Glee nestala je u sredu nakon što je provela poslepodne na brodu sa sinom. Njega su spasioci pronašli na brodu, a dečak je policiji rekao da je Naja otišla da pliva, ali se nije vratila na brod.

Los Anđeles tajms objavio je pre dve decenije priču o tragičnoj sudbini jezera Piri. Čak sedmoro ljudi se u njemu utopilo u periodu od 1994. do 2000. godine, a većina žrtava nastradala plivajući u opasnim i zabranjenim delovima jezera.

List navodi da su udari vetra i ledeni virovi, koji su duboki i do 50 metara, u zavisnosti od doba godine, mogu brzo da progutaju plivače.

Daglas Vest, koji je bio nadzornik parka i jezera u to vreme, izjavio je da je bilo preko 10 davljenja za 23 godine koliko je proveo na Piriju.

„Jedino što mogu da kažem svima koji provode leto na vodi je da moraju da nose prsluk za spasavanje bilo da znaju da plivaju ili ne. To će im spasiti život“, objasnio je Vest.

View this post on Instagram

Camel ridin with my main man!

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera) on

Šef policije okruga Ventura Kevin Donahju rekao je da teški uslovi otežavaju potragu za 33-godišnjom glumicom. Misiju je uporedio sa traženjem igle u plastu sena.

„Potraga u vodi je veoma teška. Ponekad je potrebno nekoliko dana dok ne pronađemo bilo kakav trag ili telo. Površina jezera je ogromna, a vidljivost ispod vode je veoma ograničena“, rekao je zvaničnik policije.

Zamenik šerifa Kris Dajer rekao je za medije da je Naja godinama unazad posećivala jezero Piri i da joj je ta oblast poznata.

„To je možda bilo njeno mesto za uživanje i odmor, naročito zbog toga što je došla u sredu. Ovde nikog nema tog dana tako da je to pravo vreme da dođete, a uz to je iznajmila i brodić“, kazao je Dajer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.