Pevači dobili po 90.000 pomoći od države (foto)

Tokom skoro desetomesečne borbe koja je pogodila svaki aspekt ekonomije u Srbiji, neretko su se mogle čuti izjave domaćih muzičara kako su oni najpogođeniji ovom globalnom krizom.

Dok Miroslav Ilić s jedne strane kaže da mu je dovoljno 3.000 evra mesečno da preživi, njegove kolege jadikuju da mesecima nemaju od čega da se prehrane. Država je juče odlučila da pomogne „pevačima na rubu egzistencije“.

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je Dragiša Golubović, predsednik Semus.

Pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi, rekao je Golubović, prenosi Bizlajf.

Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima, ocenio je Golubović.

Pevač Ivan Gavrilović jedan je od onih koji je dobio finansijsku pomoć od države.

“Istina je da smo dobili pomoć zahvaljujući SEMUS-u i predsedniku udruženja. Dobili smo po 30 000 za tri meseca u vreme kada je zaista ta pomoć države bila najpotrebnija. Naravno, svaka estradna ličnost koja je smatrala da joj pomoć nije potrebna, dala je pare onima kojima je novac potrebniji“, rekao je Gavrilović za Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.