U trendu

Pevačica otkrila da ima penziju od samo 16 hiljada dinara, evo i zašto

Priznanje poznato kao „Nacionalna penzija“, posle više od osam godina pauze, dodeljeno je najzaslužnijim imenima iz sveta domaće kulture i umetnosti, ali se među njima nije našla Nada Obrić.

Obrićeva je gostujući u „Pulsu Srbije“ na Kurir televiziji priznala voditelju Ivanu Gajiću kolika je njena penzija.

„Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju“, ispričala je Nada i dodala:

„Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. 14 godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu“, rekla je Nada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar