U trendu

Piter Džekson režira „Hobita“

Kada su već svi mislili da će novi serijal filmova po romanu "Hobit" ("The Hobbit") Džona Ronalda Rejela Tolkina (J.R.R. Tolkien) režirati Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) i da će reditelj "Gospodara prstenova" ("Lord of the Rings") – Piter Džekson (Peter Jackson), morati da se oprosti od režije novog serijala, došlo je do totalnog obrta.
Del Toro je odustao od projekta, a Džekson je s čelnicima studija očigledno uspeo da postigne odgovarajući dogovor jer se ovih dana otvoreno govori o tome da će upravo on biti reditelj filma "The Hobbit: Part 1", koji će premijerno biti prikazan 2012. godine. Nastavak filma – "The Hobbit: Part 2", izaći će već naredne godine posle toga.
Oba filma biće snimljena jedan za drugim na Novom Zelandu slično trilogiji "Gospodar prstenova". Scenario za ove filmove potpisuju sam Džekson, Filipa Bojens (Philippa Boyens), Fren Volš (Fran Walsh) i sada već bivši reditelj Giljermo del Toro, prema originalnom Tolkinovom romanu. Scenaristi će se nakon 4. jula sastati s glumcima koji su već izabrani da razgovaraju o nastavku projekta. U filmu će se najverovatnije pojaviti Kejt Blanšet (Cate Blanchett) kao Galadrijela, Hugo Viving (Hugo Weaving) kao Elrond, Ijan Mekelen (Ian McKellen) ponovo u ulozi Gandalfa, Dag Džouns (Doug Jones) i Endi Serkis (Andy Serkis) u ulozi Goluma.
Giljermo del Toro je napustio projekat ne zbog kreativnih razlika, kako se isprva spekulisalo, već zato što nije hteo da se obaveže da će narednih šest godina snimati isključivo "Hobita" i živeti na Novom Zelandu nakon što je odlučeno da se filmovi snimaju jedan za drugim. Džeksonu ovo očigledno nije problem, budući da je tokom snimanja trilogije "Gospodar prstenova" tamo proveo ukupno pet godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.