U trendu

Posle tri meseca štrajka američki scenaristi pregovaraće s poslodavcima

Vođe sindikata holivudskih scenarista obavestile su ih da planiraju da s predstavnicima studija razgovaraju o nastavku pregovora posle prvog zvaničnog kontakta dve strane od pre tri meseca kada je počeo štrajk.

Udruženje američkih scenarista (WGA) navelo je u imejlu da je šef Alijanse filmskih televizijskih i producenata (AMPTP) koja predstavlja najveće studije, striming servise i produkcijske kuće u pregovorima, tražio sastanak u petak da bi pregovarali o nastavku razgovora.

„Nastavićemo komunikaciju sa vama posle tog sastanka, kada budemo imali više informacija. Kao što smo već naveli, svesni smo da ima glasina. Kada god bude bila neka važna informacija, čućete je od nas“, navodi se u imejlu, prenosi Glas Amerike.

Nije jasno da li je napravljen neki korak i ka vođama štrajka holivudskih glumaca koji su obustavili rad kasnije nego scenaristi, 14. jula.

Upitan o očekivanjima od razgovora sa predstavnicima obe grupe štrajkača, portparol AMPTP je naveo u pisanom odgovoru da su privrženi tome da nađu dogovor koji bi bio koristan za oba sindikata.

Iz Udruženja filmskih glumaca i američke Federacija radio i televizijskih umetnika (SAG-AFTRA) koja predstavlja filmske i telvizijske glumce koji su obustavili rad, niko još nije odgovorio na pitanja agencije AP.

Pregovori scenarista i njihovih poslodavaca propali su 1. maja, što je blokiralo rad Holivuda.

Neki od razloga za štrajk su odnos plata i inflacije, manje ekipe za kraće sezone serija, kao i kontrola nad veštačkom inteligencijom pri pisanju scenarija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar