Pre nego što je postao trenerski bog, Klop je bio pravi šarlatan (video)

Iako su igrači Liverpula glavni heroji veličanstvene pobede protiv Barselone u revanš utakmici polufinala Lige prvaka, „mozak operacije preokret“ bio je nemački fudbalski stručnjak Jirgen Klop.

On je sam nakon susreta iskreno priznao da nije verovao ovako nešto može da se dogodi, ali je svojim igračima u svlačionici rekao da veruje u njih i da ako je neko sposoban to napraviti, onda su to oni.

Klop se na trenerskoj karti Evrope pojavio 2001. godine kao trener Majnca, u kojem je bio prosečan igrač. Tamo je nakon aktivne igračke karijere sticao znanje da bi sedam godina kasnije otišao u Borusiju Dortmund. Nakon što je na sebe skrenuo pažnju fantastičnim metodama i trenerskim stilom, a onda je 2015. preuzeo klupu Liverpula, s kojim drugu sezonu zaredom igra u velikom finalu Lige šampiona

A pre nego je postao vrhunski menadžer, Klop je bio običan smrtnik, koji je učestvovao u nemačkim TV emisijama.

Jedan od njih bila je i nemačka verzija britanskog šoua „Izgubite Milion“. Klop se u njemu pojavio 90-ih godina prošlog veka, a cilj je bio da izgubiti milion maraka nudeći pogrešne odgovore na pitanja voditelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.