U trendu

Princ Čarls je pre Dajane voleo ovu ženu, a ona ga je ponizila (foto)

Ljubavni život princa Čarlsa uglavnom se odvijao pred očima javnosti, pa je tako njegov brak sa Lejdi Dajanom godinama bio glavna tema svetskih medija, a njihovi srećni, ali i dramatični i teški trenuci servirani su kao na tacni.

Jedna zanimljivost u vezi emotivnog života prestolonaslednika godinama je ostala dobro sakrivena. Čarls je pre nego što je počeo da se udvara Dajani Spenser jednoj ženi već bio ponudio brak i bio je odbijen.

Reč je o devet godina mlađoj Amandi Knečbul, koja je čak bila i njegova dalja rođaka, a monarhija je smatrala savršenom kandidatkinjom za brak. Amanda, međutim, nije bila zainteresovana za ovaj brak.

Ova priča o ljubavnom krahu princa Čarlsa objavljena je u dokumentarnom filmu „The Royal House of Windsor“ na Kanalu 4. U dokumentarcu se navodi i da je na ovoj vezi insistirao i Amandin deda, Lord Mauntbaten, inače Čarlsov praujak.

-Mauntbaten je godinama tajno radio na tome da Amandu postavi za buduću kraljicu, objasnio je narator dokumentarca.

Sin kraljice Elizabete II zaprosio je svoju daleku rođaku 1977. godine tokom prazničnog putovanja na Karibe… Ipak, iako je delovalo da je njihovo zajedništvo suđeno, ona je rekla ne. Naime, upućeni izvori tvrde da Amanda i Čarls jesu bili veoma bliski, ali je njihov odnos bio nalik onom brata i sestre.

Nedugo nakon što je prinčev pokušaj da uplovi u bračne vode propao, počeo je da se udvara lepoj Dajani Spenser koju je na kraju i oženio 1981. godine.

Amanda se pak 1987. udala za pisaca Čarlsa Vinsenta Elingvorta, sa kojim je dobila troje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.