Rob Šnajder

Rob Šnajder (Rob Schneider) rođen je 31. oktobra 1963. godine u San Francisku, kao najmlađe dete od petoro dece u porodici. Odmah po završetku srednje škole počeo je da gradi karijeru zabavljača, nastupajući po kalifornijskim klubovima kao zvezda večeri u zabavnim programima.

Tokom jednog takvog nastupa, primetio ga je producent jedne od najpopularnijih šou-emisija u Americi, Saturday Night Live. Ubrzo je Rob dobio svojih desetak minuta u šou-programu koje je iskoristio na pravi način. Velika popularnost koju je stekao u narednih nekoliko nedelja svojim skečevima – obezbedila mu je stalno mesto u ovoj emisiji. Nastupao je od 1990. do 1994. godine, kada napušta šou-program radi posvećivanja filmskoj karijeri.

Početak njegove filmske karijere nije bio sjajan. Snimio je dva filma koja su imala, u najmanju ruku, debakl pri prikazivanju. Pa ipak, nije odustajao – dobio je uloge u filmovima „The Waterboy“ 1998. godine i „Big Daddy“ 1999. godine koji su postigli odličan komercijalni uspeh. Usledio je kontroverzni film „Male Gigolo“, koji mu je doneo puno loših i dobrih kritika, ali mu je, što je najvažnije, naglo povećao popularnost.

Poslednja komediju koju je snimio zove se „The Animal“, iz 2001. godine. Ovaj film imao je solidan komercijalni uspeh, a u njemu se Rob Šnajder prvi put oprobao i kao producent. Zanimljivo je da je dobar deo scenarija filmova u kojima je glumio napisao baš on.

Godine 1988. venčao se sa modelom London King, ali se par razveo posle dve godine braka. U braku su dobili jednu ćerku. I danas se Rob Šnajder bavi glumačkim i scenarijskim poslovima, ali je otvorio i nekoliko restorana, tako da je uplivao i u vode biznisa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.