U trendu

Roditelji Kejt Midlton pred bankrotom?

Porodici Midlton trenutno ne cvetaju ruže. Majkl i Kerol Midlton, roditelji Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža, imaju finansijske problemu, a britanski mediji navode da se njihov privatni biznis.

https://www.instagram.com/p/BjRPvWGFjC3/

U prilog tome govori činjenica da su prošle nedelje otpustili tri radnika, a kako piše „The Sun“ i četvrta pozicija je pred gašenjem. Bliži li se kraj ovoj uspešnoj kompaniji za organizaciju proslava, pokrenutoj davne 1987. godine, sa oko 30 radnika, ostaje da se vidi.

Sve je počelo nakon što je, tada domaćica Kerol, rodila svog sina Džejmsa, Kejtinog brata. Počela je da prodaje torbe i dekoracije za dečije rođendane. Tokom 32 godine razvijalo se porodično cartsvo vredno oko 34,5 miliona evra. Novostečeno bogatstvo je omogućilo Midltonovima da svoju decu Kejt, Pipu i Džejmsa pošalju u privatnu školu, kupe imanje u Berkširu i nekretnine u Londonu i investiraju novac u druge poslove, kao što su trke konja.

Zahvaljujući brakovima svojih kćerki, Midltonovi su dospeli u društvo elite.

Prema pisanju magazina „Hello“, Kerol i Majkl Midlton upoznali su se dok su oboje radili za kompaniju „British Airways“. Kerol je bila stjuardesa, a Majkl dispečer za let.

Venčali su se 1980. godine, a nakon sedam godina su odlučili da pokrenu privatni biznis.Dok su im deca odrastala, porodica je živela u kući u Vernham Dinu. Prema pisanju britanskog „Telegrafa“, ovo imanje vredi 540.000 dolara.

Godine 2002. Midltonovi su kupili stan u Čelsiju u Londonu, a tu su se kasnije preselila njihova deca Kejt, Pipa i Džejms. Vrednost ovog stana je porasla do 2011. godine i iznosi 1,6 miliona dolara.

Od 2005. godine Kerol i Majkl su još više ulagali u nekretnine. Par poseduje i komercijalne zgrade čija vrednost iznosi 1,75 miliona dolara.

Majkl je od svog oca dobio i nasledstvo 2010. godine. Prema informacijama iz 2011. godine, otac Piter je imao bogatstvo od 800.000 dolara. Sve je ostavio četvorici sinova, a kada su se vratili dugovi, svaki je dobio po 130.000 dolara.

Kada se sabere na kraju, bogatstvo roditelja Kejt Midlton procenjuje se na 67 miliona dolara. To znači da je Kejt bila finansijski obezbeđena i pre nego što se udala za princa Vilijama i da nije, kako su izveštavali britanski tabloidi, princa jurila zbog novca i titule.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.