U trendu

Rusi dolaze

Ruski boy band Na-Na! (za čitaoce ćirilične verzije Magazina: ovo je “na”, a ne “ha”) bi uskoro trebalo da se oproba i pred američkom publikom, i to posredstvom nove etikete Access Records, koja će funkcionisati pod okriljem dick clark productions (DCP), sa Edvardom Dž. Fišmanom (Edward J. Fishman) i Tristanom Šounom Delom (Tristan Shaun Del) na čelu. “Izuzetno smo zadovoljni ovim novim poduhvatom”, kaže predsednik upravnog odbora DCP-a, a ko drugi nego – Dik Klark (Dick Clark), dodajući: “Takođe smo veoma uzbuđeni jer ćemo biti u prilici da američkoj publici predstavimo sastav Na-Na!. Smatramo da će njihov jedinstven muzički stil umeti da se dotakne zapadnih slušalaca isto kao što je to umeo i u Rusiji”.

Bend Na-Na! čine Vlad Politov, Paša Sokolov, Vova Asimov i Slava Žerebkin, a do sada su, samo u svojoj postojbini, uspeli da prodaju albume u ukupnom tiražu od preko 60 miliona primeraka i održe preko 3.000 potpuno rasprodatih koncerata. Sastav je do sada osvojio sedam ruskih Ovation nagrada, uključujući i nagradu za najbolju pop grupu decenije, koju su primili ove godine. Kuća Access očekuje da će njihov debitantski US album izdati već početkom sledeće godine.

Prošlog meseca, prema navodima moskovskog dnevnika Izvestiя, ruski ministar kulture Mihail Švidkoj (Mihail Švыdkoй) je predložio Juriju Koptevu (Юriй Koptev), prvom čoveku ruskog nacionalnog svemirskog programa, da članovi grupe budu lansirani u orbitu: “Njihov zdravi optimizam, stabilnost i, istovremeno, osećaj za tradiciju, mogli bi da budu simbol i putokaz za mlade Ruse”, navodno je tom prilikom rekao Švidkoj.

Prvi ljudi Access-a Fišman i Del se, inače, već duže bave razvojem veza sa ruskim muzičkim tržištem i promovisanjem ruskih zvezda na američkom nebu, i to preko kućâ Fishman-Freer Productions i USSU Arts Group. Upravnim odborom novog lejbla će predsedavati Lari Klajn (Larry Klein), producent DCP-jevih izdanja “American Bandstand” i “Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve”, kao i tradicionalnih godišnjih American Music Awards svečanosti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike