Šakiri preti zatvor zbog utaje poreza

Pop zvezda Šakira mogla bi da se nađe na optuženičkoj klupi nakon što je španski sudija ocenio da vidi „dovoljno indicija“ za suđenje planetarno popularnoj pevačici zbog poreske prevare, objavili su španski mediji.

Državno tužilaštvo u Barseloni optužuje 44-godišnju pevačicu za neplaćanje ukupno 14.5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014.

Kolumbijska zvezda odbacuje krivicu.

Ako se ne postigne vansudska nagodba, Šakira bi mogla da završiti na optuženičkoj klupi i u zatvoru, piše u četvrtak list La Vanguardia.

Pozadina spora je pitanje gde je Šakira bila dužna da plati porez u navedenom razdoblju. Državno tužilaštvo tvrdi da je pevačica živjela u Španiji više od 183 dana, svake od tri sporne godine, zbog čega smatraju da je trebalo da plati porez na svoj ukupni prihod u Španiji.

Šakira pak ističe da je od 2012. do 2014. bila poreski obveznik Bahama, a ne Španije, i da je samo povremeno putovala u tu pirinejsku zemlju.

Šakira je u vezi s fudbalerom Barselone Žererom Pikeom već deset godina i imaju dvoje dece. Pevačica tvrdi da je službeno u Španiji živela od 2015.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.