Sandra Bulok

Sandra Anet Bulok (Sandra Annette Bullock) rođena je 26. jula 1964. godine u Virdžiniji, SAD. Ova glumica proslavila se devedesetih godina, u seriji komedija i akcionih filmova. Kada je bila tinejdžerka, sa porodicom se preselila u Vašington, gde je završila srednju školu i kasnije studirala glumu. Ubrzo po diplomiranju, seli se u Njujork radi ostvarenja glumačke karijere.

Sve do 1994. godine, dobijala je uloge samo u niskobudžetnim filmovima i američkim sapunicama. Prvi film koji je skrenuo pažnju javnosti na ovu šarmantnu i talentovanu glumicu jeste „Speed“, snimljen 1994. godine, u kom joj je partner bio Kijanu Rivs. Iste godine, snimila je i komercijalnu akciju „Demolition Man“ sa Silvesterom Staloneom.

U poslednjoj deceniji prošlog veka, snimila je mnoštvo filmova koji su je proslavili u Holivudu: „While You Were Sleeping“, „The Net“, „A Time to Kill“ i „Speed 2: Cruise Control“ (1997).

Posle uspešne decenije, napravila je malu pauzu, ali se na filmsko platno vratila 2002. godine, filmom „Murder by Numbers“. Ova glumica jedna je od retkih u Holivudu koje svoj privatni život nisu otkrivale javnosti. Iako je godinama bila meta žute štampe, nigde se ne pominju njene ljubavne veze, a retko se u vezi sa njom ispredaju i bilo kakvi drugi tračevi. Do danas je ostala jedna od najšarmantnijih neudatih glumica u Americi. Ima tri vile u Americi, a najviše vremena provodi u Teksasu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.