U trendu

Selma iz legendarnog hita Bijelog dugmeta zaista postoji, a ovako danas izgleda (video, foto)

Nezaboravni rok hitovi iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i dalje se veoma rado slušaju i pevaju na ovim prostorima. Jedan od njih je svakako i jedna od njihovih prvih hit pesama „Selma“.

Snimljena je 1974. i čuveni početni stihovi glase: „Selma putuje na fakultet“.

Malo je poznato da Selma zaista postoji i da je bila velika ljubav Vlade Divjaka koji joj je posvetio ovu pesmu i to davne 1949. godine, a nakon toga su je članovi spomenutog sastava otpevali dve i po decenije kasnije.

U jednom od intervjua koje je Selma Borić dala pre nekoliko godina priznala je, kako prenosi Index.hr, da joj Divjak nikada nije otvoreno priznao svoja osećanja, ali da se prepoznala u njoj kada je prvi put čula pesmu „Bijelog dugmeta“ i da je to u njenoj glavi stvorilo jasnu sliku u kojoj joj je Vlade nosio kofer na železničku stanicu u Sarajevu.

… u posjeti kod moje drage Selme … #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Selma iz kultne pesme danas ima 89 godina i živi u Zagrebu, gde priznaje da je veoma usamljena. Nju je jedan od članova benda, Željko Bebek, posetio i ovaj prizor uz očevidnu dozu nostalgije objavio na društvenim mrežama, prenose mediji u regionu.

2 komentara
  1. I Vlada su svi voleli

    Mala ispravka: Vlado (autor stihova) nije se prezivao DiVjak, vec Dijak. Bio je knjizevnik-humorista i novinar. Radio na Radio-Sarajevu. Upoznao sam ga bas u vreme kad je „Selma“ bila najpopularnija rok-pesma u ex-Yu. Vlado je bio ljubitelj „dobre kapljice“ i preko puta Radio-Sarajeva bila je jedna kafanica u kojoj je bio vise nego obican gost. U jednom uglu te kafane stajala je na zidu njegova fotografija i konobari nikome, osim Vladu, nisu dozvoljavali da sedne na stolici ispod slike. To je bilo njegovo mesto i on je tu cesto radio svoje tekstove. Odavno ga vise nema medju nama.

  2. Dario

    I sada se vidi da je Selma bila lijepa

Napišite komentar