U trendu

Skorsezeu nagrada „Limijer“, u planu novi film sa De Nirom

Američki reditelj Martin Skorseze, kome je u Lionu uručena nagrada Limijer za doprinos svetskoj kinematografiji, najavio je novi film sa Robertom De Nirom, sa kojim sarađuje već četiri decenije, prenose strani mediji.

Skorzese i De Niro su započeli saradnju početkom sedamdesetih godina u nekim od najuticajnijih i najpopularnijih holivudskih ostvarenja, uključujući filmove „Dobri momci“ (1990) i „Razjareni bik“ (1980), koji je De Niru doneo drugog Oskara za najbolju mušku ulogu.

Za film „Razjareni bik“ Skorseze je dobio nagradu Zlatni glubus, dok je 1976. osvojio Zlatnu palmu za film „Taksista“ u kome je takođe igrao De Niro.

Govoreći na Filmskom festivalu „Limijer“, 72-godišnji režiser potvrdio je da on i De Niro planiraju ponovo da se udruže i to će biti njihov prvi dugometražni film nakon ostvarenja „Kazino“ 1995. godine.“Film se zove „Irac“ (The Irishman) i još uvek razrađujemo detalje. Bob i ja se trudimo da radimo na rasporedu i finansijama“, izjavio je Skorseze.

Američki reditelj, koji se proslavio filmovima o mafiji, trenutno radi na filmu „Tišina“ (Silence) o hrišćanskim misionarima u 17. veku u Japanu i na HBO-ovoj seriji „Vinil“ (Vinyl) o industriji ploča sedamdesetih godina prošlog veka.

Koproducent serije biće frontmen grupe „Rolling Stones“ Mik Džeger.

Skorseze i Džeger su taj projekat planirali još devedesetih godina i tada je bilo predviđeno da bude realizovan u formi filma, a ne serije.

Slavni režiser je u intervju pre uručenja nagrade „Limijer“, koju su prethodnih godina dobili Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Klint Istvud, govorio i o svom detinjstvu kada je zbog astme više vremena provodio u bioskopu nego napolju, o uticaju Endija Vorhola na kinematografiju šezdesetih, o tome da je oduvek želeo da bude nezavisni filmski stvaralac i koliko mu nedostaje druženje sa starim prijateljima.

Na pitanje zašto još uvek nije snimio film o Brusu Springstinu, Skorseze je uz osmeh rekao: „Ni reči više“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar