Slavna oskarovka otvoreno progovorila: „Silovana sam u 16. godini“ (video)

Američka glumica Mira Sorvino (51) ove sedmice govorila na konferenciji s aktivistima pokreta Time’s Up, kako bi dali zakonsku podršku inicijativi za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i seksualnog uznemiravanja.

U aferi vezanoj uz filmskog producenta Harvija Vanstina (67) bila je jedna od prvih žrtava koje su istupile i javno ga optužile za seksualno uznemiravanje, a drugi put je opisala kako je kao 16-godišnjakinju na audiciji za ulogu u filmu uznemiravao kasting direktor.

– Ovde pred svima vama mogu reći da nisam samo bila žrtva seksualnog zlostavljanja i maltretiranja od strane gospodina Vajnstina, već i da sam žrtva seksualnog napada i da sam preživela silovanje od strane poznate osobe – dodala je glumica u suzama, a muškarca koji ju je silovao nije identifikovala. 

Oskarovka je to traumatično iskustvo okarakterisala kao silovanje drugog stepena, što u saveznoj državi Njujork podrazumeva žrtve koje ne mogu dati pristanak za seksualnu aktivnost, zbog godina, mentalnog stanja ili pak uticaja opojnih materija.

Aktivisti ujedno žele da zakonodavac ukine institut zastare za slučajeve silovanja u drugom i trećem stepenu, prenose mediji.

1 komentar
  1. bambi

    Je li postoji jedna pevacica, glumica, oskarovka, modna kreatorka i slicno, da nije silovana, da nije zrtva nasilja i tako to? Cak i ove nase streberke idu na istu fintu, valjda da preko sudova uzimaju pare, ko ce ga znati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike