U trendu

„Spajdermen 2“ razvalio američke blagajne

Drugi film iz serijala o superheroju Spajdermenu oborio je sve rekorde u Americi proteklog vikenda. Kao i njegov prethodnik iz 2002. godine, film „Spajdermen 2“ („Spider-Man 2“) postavio je nove, veoma teško dostižne, granice u zaradi.

„Spajdermen 2“ postavio je novi trodnevni (od srede do nedelje) i petodnevni rekord (od petka do nedelje) u zaradi na američkim blagajnama. Ovaj film je postavio i rekord u najboljem otvaranju tokom prvog premijernog dana i tako potukao rekord prethodnog „Spajdermena“ iz 2002. godine.

Glumačka postava nije se mnogo promenila u odnosu na originalni film. Tobi Megvajer (Tobey Maguire) tumači ulogu Pitera Parkera – Spajdermena, a njegovu dragu Meri Džejn Votson ponovo tumači Kirsten Danst (Kirsten Dunst). Ovoga puta nema Vilema Dafoa i njegovog zlog Zelenog goblina, ali je tu Alfred Molina sa svojim pipcima kao glavni negativac doktor Oto Oktavijus – dok Oks. Ovaj film je takođe režirao Sem Rajimi (Sam Raimi). U filmu takođe ponovo igra i Džejms Franko (James Franco), koji traži osvetu za svog tragično preminulog oca.

Prošlonedeljni pobednik – dokumentarni film Majkla Mura (Michael Moore) – „Fahrenheit 9/11“, našao se ove nedelje na drugom mestu liste. Film i ove nedelje ima zavidnu posetu za jedan dokumentarac, a prethodnih dana posebnu pažnju je izazvala vest da će se ovaj film pojaviti kao kućno izdanje pre novembarskih predsedničkih izbora u Americi.

Ove nedelje, komedija braće Vajans – „White Chicks“, našla se na trećem mestu liste najgledanijih filmova. Film govori o dvojici tamnoputih agenata FBI-ja koji se maskiraju u dve bele naslednice poznatog hotela da bi ih zaštitili od pretnji kidnapovanjem.

Prošlonedeljni debitant – film „The Notebook“, našao se i ove nedelje na petom mestu liste najgledanijih. Reč je o romantičnoj komediji u kojoj su glavne uloge poverene Rajanu Gozlingu (Ryan Gosling), Rejčel Mekadams (Rachel McAdams), Džejmsu Garneru (James Garner) i Džini Roulands (Gena Rowlands).

Porodični film „Two Brothers“ nastavlja svoj razočaravajući trend koji je započeo prošle nedelje samom premijerom. Film govori o dva tigrića koja razdvajaju na rođenju, da bi se prvi put sreli kao odrasli tigrovi – i to kao oponenti u ringu. Ovaj film je veliko razočaranje za kuću „Dizni“, jer je u vreme praznika u Americi polagala velike nade u ovaj film.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike