„Tamo gde su divlje stvari“ najgledaniji film

Film za sve generacije – "Tamo gde su divlje stvari" ("Where the Wild Things Are") reditelja Spajka Džounzija (Spike Jonze), zauzeo je prvo mesto liste najgledanijih filmova u Americi proteklog vikenda. Glavne uloge poverene su Ketrin Kiner (Catherine Keener), Marku Rufalu (Mark Ruffalo) i mladom Maksu Rekordsu (Max Records). Glasove divljim likovima pozajmljuju Forest Vitaker (Forest Whitaker), Džejms Gandolfini (James Gandolfini) i Kris Kuper (Chris Cooper).
Adaptacija čuvene knjižice za decu Morisa Sendaka (Maurice Sendak) iz 1963. godine donosi priču o usamljenom dečaku Maksu, koji stvara svoj sopstveni svet iz mašte u pokušaju da izbegne osećanja iz sveta koji ga okružje, a koji ga brine i rastužuje. Njegova soba se tako pretvara u gustu šumu koju naseljavaju neobična divlja stvorenja. Maks postaje kralj divljih čudovišta i zaklinje se da će dati sve od sebe da u njegovom kraljevstvu svi budu srećni. Ali, događaji se neće odvijati kako je Maks zamislio i on će uskoro poželeti da se vrati kući.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (16-18.) oktobra:

  1. "Tamo gde su divlje stvari" ("Where the Wild Things Are")
  2. "Law Abiding Citizen"
  3. "Paranormal Activity"
  4. "A kad brak nije lak" ("Couples Retreat")
  5. "The Stepfather"
  6. "Padaće ćufte" ("Cloudy with a Chance of Meatballs")
  7. "Dobro došli u Zombilend" ("Zombieland")
  8. "Toy Story"
  9. "Surogati" ("Surrogates")
  10. "The Invention of Lying"

Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.