U trendu

U planu nova verzija kultne TV serije „Dinastija”

Bogate porodice Karington i Kolbi mogle bi da se vrate na male ekrane. Kako prenose američki mediji, u planu je nova verzija „Dinastije”, jedne od najgledanijih TV serija na svetu.

Originalnu verziju radio je filmski i TV producent Aron Speling, dok će za novu biti zaduženi Džoš Švarc i Stefani Sevidž, koji su zaslužni za popularne tinejdžerske TV priče „Okrug Oranž” i „Tračara”.

Serija koja je obeležila osamdesete i devedesete godine na malim ekranima u svetu, ali i u Srbiji, u centar priče stavlja bogate, naftaške porodice Karington i Kolbi, spletke, intrige i ljubavi koje okružuju njihove članove.

Mlada sekretarica Kristl – koju je glumila Linda Evans – koja brzo postaje članica porodice Karington, u novoj verziji zvaće se Kristal i biće poreklom iz Južne Amerike, što je razlika u odnosu na originalnu verziju. Ovim potezom, televizija „CW” planira da privuče brojne Hispanose kao što je to uradila u nagrađivanoj seriji „Devica Džejn”.

Scenario za pilot epizodu, pored Švarca i Sevidžove, piše Sali Patrik („Osveta”), dok će im veliku podršku pružiti stvaraoci originalne verzije Ešter i Ričard Šapiro.

„Dinastija” se emitovala od 1981. do 1989. godine na televiziji „Ej-Bi-Si” i važi za jednu od najuspešnijih sapunsih opera koja je nastala u trenutku kada je „Si-Bi-Es”-om vladala porodična drama „Dalas”.

Pored Linde Evans, njenoj popularnosti doprineli su i Džon Forsajt, Džoan Kolins, Džon Džejms, Pamela Belvud. Serija je ubrzo dobila i takozvani spin-of – TV priču nazvanu „Dinastija 2: Kolbijevi” – koji je zbog slabe gledanosti vrlo brzo nestao sa malih ekrana.

(Lazar Kovačević, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.