U trendu

U Priboju , dve predstave na Danima Danila Lazovića

U Priboju na 10. Festivalu „Dani Danila Lazovića“ danas su izvedene melodrama “Što se bore misli moje“, po tekstu Zlate Tipold i predstava “Čekaonica” beogradskog Ateljea 212, u režiji Borisa Liješevića.

„Dani Danila Lazovića“ su posvećeni sećanju na barda Danila Lazovića (1951- 2006) i poeziji.

Ovogodišnji program čine dve celine: pretfestivalski program 18 i 19.septembra, i festivalski program od 20. do 23. septembra.

U melodrami „Što se bore misli moje“ nastupaju Nebojša Đorđević i i Dragana Obradović koja je kazala da joj je velika čast što je na pribojskom festivalu.

U predstavi Ateljea 212 igraju Branka Šelić, Nebojša Ilić, Bojan Žirović, Jelena Trkulja.

Ilić je istakao je da je imao sreću da je lično poznavao Danila Lazovića, te da je imao osećaj da mu je drag.

„Mislim da mi imamo obavezu da se sećamo velikih ljudi, da ih ne zaboravljamo lako i zato je ovaj festival dragocen, ne samo za ovaj kraj, ovaj grad, nego uopšte za našu zemlju“, kazao je Ilić.

Program se nastavlja u petak kada će biti realizovan specijalni program „Reč, dve o Danilu”, a zatim izvođenjem predstave “Knjiga o Milutinu” Zvezdara teatra iz Beograda.

Organizatori festivala i direktor Milorad Damjanović izrazili su zadovoljstvo što su pored bogatog pozorišnog i umetničkog programa, ove godine u Priboju i velika imena srpske glumačke i umetničke scene.

U Priboju su, kao gost glumac festivala i član žirija Petar Božović, recitator, pisac i radio novinar kao član žirija i specijalni gost Ratomir Rale Damjanović, i sopran Opere Narodnog pozorišta u Beogradu kao muzički gost Nataša Radovanović.

Tu je glumac Vojin Ćetković, kao član stručnog žirija i učesnik specijalnog programa „Reč, dve o Danilu…“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar