U trendu

Ukleti ‘Glee’: Skandali, droga i tragične smrti obeležili seriju (foto,video)

Nakon smrti glumice Naje Rivere nastavlja se priča o prokletstvu koje se nadvilo nad serijom ‘Glee’, u kojoj je ona glumila Santanu Lopez.

Naja se nekoliko dana vodila kao nestala, a u ponedeljak je njeno beživotno telo pronađeno u jezeru Piru u Kaliforniji. Nema naznaka da je reč o nasilnoj smrti ili samoubistvu, a policija pretpostavlja da je 33-godišnja glumica jedva prikupila snage da spasi svog sina Džojsija (4), ali nije imala snage da dopliva do broda.

Međutim, ovo nije prvi put da je tragično nastradao neko iz serije ‘Glee’. Prva epizoda emitovana je 2009. godine, a otada je troje glavnih glumaca preminulo i za njih vežu i brojni skandali.

Naja je na jezeru u Kaliforniji nestala 8. jula, a njeno telo pronađeno je 13.jula, na isti datum na koji je pre sedam godina preminuo njen kolega iz serije ‘Glee’, Kori Montit, koji je glumio Fina Hadsona. Kanadski glumac preminuo je u 32. godini, a uzrok smrti bilo je predoziranje u hotelskoj sobi u Vankuveru. Pronašlo ga je osoblje hotela nakon što se nije odjavio iz sobe kad je trebalo. Kori je bio sam u sobi, a obdukcija je kasnije pokazala da je konzumirao heroin i šampanjac i od toga preminuo. Pored njega su bile pronađene prazne flaše šampanjca, kutijice za tablete i pribor za ubrizgavanje heroina.

Nije nikad skrivao da je zavisnik od droge i alkohola još od ranih tinejdžerskih godina. Kori je sa 19 godina otišao na prvo odvikavanje, ali to nije potrajalo. Kad je započeo vezu s Leom Mišel, koja je takođe glumila u seriji ‘Glee’, Kori se trudio da pobedi poroke. Međutim, u tome nije uspeo. Na rehabilitaciju se prijavio u martu 2013., ali u julu su ga pronašli mrtvog, iako je tri meseca pre toga bio ‘čist’.

Kad je on preminuo, snimanje serije je i dalje trajalo. Scenaristi su odlučili da će i njegov lik umreti, ali u seriji nikada nisu objasnili koji je uzrok smrti. Naja Rivera je u seriji za preminulog kolegu otpevala pjesmu ‘If I Die Young’ koji u originalu izvodi The Band Perry. Sad su se mnogi prisetili tog emotivnog izvođenja i govore da su stihovi sve više podsećaju na njenu tragičnu sudbinu, nego na Corijevu.

– Ako umrem mlad, zakopajte me u saten, položite me na krevet od ruža, uronite me u reku u zoru – pevala je glumica pre sedam godina, a obožavaocima serije srce se slama kada to danas slušaju.

Njegov kolega i Najin bivši dečko Mark Sejling preminuo je pre dve godine. U seriji je glumio Nou Pakermana. On je 2015. godine uhapšen zbog posedovanja više od 50.000 fotografija i 600 eksplicitnih videozapisa maloletnih devojčica. Policija je to opisala najgorom pornografskom kolekcijom ikada. Njegova bivša devojka šokirala se snimcima i prijavila 35-godišnjeg glumca policiji. Mesec dana pre nego je trebalo da ode u zatvor na odsluženje kazne, Mark je pronađen mrtav u šumi u okolini njegovog doma u Los Anđelesu.

Rivera je nakon privođenja Marka nije bila šokirana koliko se mislilo da hoće.

– Dadilja mog sina mi je rekla kad je sve završilo u medijima. Ne mogu reći da sam potpuno šokirana, ali šta dođavola? Tad sam bila sigurna da mi je Bog čuvao leđa. Kad me Mark ostavio mislila sam da je to najgora stvar koja mi se može dogoditi, ali zamislite da se nije to dogodilo. Zamislite da sam ležala u krevetu kad je policija upala… – ispričala je Rivera tada.

Između 2013. i 2014. godine dogodilo se još nekoliko smrti – preminuo je asistent reditelja Džim Fuler, nakon srčanog udara, a potom se utopila asistentkinja produkcije Nensi Mous, inače sestra Džulije Roberts. Nensi su pronašli u kadi okruženu raznim kutijama tableta.

I zvezda Lea Mišel nalazi se poslednjih nedelja usred skandala zbog optužbi mnogobrojnih kolega iz serije da ih  je maltretirala tokom snimanja. Samanta Vear rekla je da je imala traume zbog nje, a potom su i drugi glumci ispričali svoja iskustva s Leom, koja je inače u drugom stanju i nisu prihvatili njeno izvinjenje objavljeno putem društvenih mreža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.