U trendu

Velika pobeda Megan Markl

Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, odnela je danas pobedu nad tabloidom „Meil on sandej“ nakon što je britanski sud odbacio žalbu lista na presudu kojom je navedeno da je narušena njena privatnost štampanjem delova pisma koje je napisala svom ocu.

„Meil on Sadej“ je pokušao da poništi presudu Višeg suda da je prekršio privatnost i autorska prava britanske kraljevske porodice objavljivanjem delova rukom pisanog pisma koje je Megan poslala svom ocu Tomasu Marklu avgusta 2018, tri meseca nakon venčanja sa princom Harijem, preneo je Rojters.

Međutim, Apelacioni sud u Londonu odbacio je žalbu lista rekavši da je sadržaj pisma ličan i privatan, a ne stvar od legitimnog javnog interesa.

Ova odluka poštedela je Megan Markl od potrebe da se pojavi na suđenju na kojem bi svedočili i ona i njen otac.

„Ovo je pobeda ne samo za mene, već za svakog ko se ikada uplašio da se založi za ono što je ispravno“, navela je ona u saopštenju.

Iako je ova pobeda presedan, ono što je najvažnije jeste da smo sada zajedno dovoljno hrabri da preoblikujemo tabloidnu industriju koja uslovljava ljude da budu okrutni i profitira od laži i bola koje stvaraju, dodala je Megan Markl.

Britanski list se za sada nije oglasio, naveo je Rojters.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.