Veverice napale američke bioskope

Možda je još veće iznenađenje u američkim bioskopima napravio film za najmlađe – „Alvin i veverice“ („Alvin and the Chipmunks“), inkasirajući prvog vikenda zaradu od 45 miliona dolara. „Alvin i veverice“ je tim rezultatom ušao u top osam filmova s najboljim otvaranjem u decembru.
Fenomen zvani „Alvin i veverice“ već gotovo 50 godina oduševljava publiku širom sveta u različitim inkarnacijama. Od trenutka nastanka kao plod imaginacije kantautora Rosa Bagdasarijana Starijeg, dopadljivi zvuk „veverica“ postao je trajan deo popularne kulture i za mlade i za stare. Sada je taj globalni fenomen postao igrano – kompjuterski animirani film sa savremenim komičnim senzibilitetom.
Radnja filma vrti se oko tri veverice: Alvina, Teodora i Sajmona, koje, pored toga što pričaju, znaju i da pevaju, a sreća počinje da im se smeši kada igrom slučaja završe u kući tekstopisca i kompozitora Dejva Sevila. Zahvaljujući Dejvovom radu i svojim neobičnim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“, Alvin, Teodor i Sajmon postaju svetske pop zvezde.
U filmu glume Džejson Li (Jason Lee) kao Dejv Sevil, Dejvid Kros (David Cross), nova zvezda Kameron Ričardson (Cameron Richardson), a glasove Alvinu, Sajmonu i Teodoru pozajmljuju Džastin Long (Justin Long), Metju Grej Gabler (Matthew Gray Gubler) i pop senzacija Džesi Makartni (Jesse McCartney).
Reditelj filma „Garfild 2“, Tim Hil (Tim Hill), režira ovaj film po scenariju veterana iz serije „Simpsonovi“ – Džona Vitija, i Vila Mekroba i Krisa Viskardija. Film „Alvin i veverice“ pretpremijerno će početi da se prikazuje u bioskopu Ster Cinemas u Delta sitiju od 27. decembra, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji naći će se od 10. januara.
Treće mesto top-liste najgledanijih filmova zauzeo je „Zlatni kompas“ s ukupnom zaradom od 41 miliona dolara od početka prikazivanja.
Na devetom mestu liste debitovao je ovogodišnji najozbiljniji kandidat za nagradu „Zlatni globus“ – drama „Atonement“. Glavne uloge tumače Kira Najtli (Keira Knightley), Džejms Mekavoj (James McAvoy) i Brenda Bletin (Brenda Blethyn). O ovom filmu biće mnogo više reči u nekom od narednih članaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.