U trendu

Zbog tvitova od pre 10 godina, Kevin Hart odustao od vođenja dodele Oskara

Posle talasa nezadovoljstva izazvanog starim tvitovima uvredljivim za LGBT zajednicu, komičar Kevin Hart odlučio je da se povuče sa mesta domaćina ceremonije dodele nagrada Američke filmske akademije.

„Odlučio sam da ne budem voditelj dodele Oskara jer ne želim da odvlačim pažnju tokom večeri tokom koje bi trebalo da mnogi talentovani umetnici budu u centru pažnje. Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici zbog mojih reči u prošlosti“, napisao je Hart na Tviteru.

Ovakva odluka američkog glumca, komičara i producenta usledila je nakon objavljivanja da će on voditi ceremoniju najglamuroznije dodele nagrada u svetu filma i negodovanja velikog broja korisnika društvenih mreža zbog Hartovih starih tvitova, javlja Rojters.

Kevin Hart je u velikom broju objava na Tviteru koristio izraze uvredljive za pripadnike LGBTQ zajednice.

Reč je o tvitovima uglavnom iz 2009. i 2010. godine koji su obrisani, ali su fotografije sa njima preplavile društvene mreže čim je objavljeno da će Hart voditi dodelu Oskara.

Glumac je najpre pokušao da ublaži buru tako što je pratiocima na Tviteru poručio da ne treba da traže razloge za ljutnju, ali kako je izostalo izvinjenje sa njegove strane, broj onih koji su negodovali postajao je sve veći.

Svečano uručenje Oskara održaće se 24. februara u Los Anđelesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.