U trendu

Znate li zašto zvezde uvek nose barem jedan broj veće cipele na crvenom tepihu

Holivudske zvezde koje krase crveni tepih često možemo videti kako nose štikle daleko duže ili šire od nogu – ali pokazalo se da za to postoji vrlo dobar razlog.

Naime, nošenje cipela za broj ili dva većih pomaže u sprečavanju nastanka žuljeva i zaustavlja oticanje stopala.

Budući da često moraju da provedu sate u visokim potpeticama i nema ništa glamurozno u pogledu na natečena, bolna stopala, slavne osobe nose cipele koje su im za barem jednu veličinu veće.

Kako prevelike cipele ne bi skliznule s nogu u najgorem mogućem trenutku, stilisti stavljaju silikonske jastučiće unutar štikli.

Ovaj jednostavan trik osigurava da cipela dobro pristaje, ali ostaje na stopalu, ne ograničava cirkulaciju krvi i zaustavlja oticanje stopala.

Dvostrana traka još je jedan tajni alat koji koriste slavne osobe. Takođe pomaže da prevelike cipele ostanu na nogama celu noć.

Danas je ovaj trik skoro pa postao trend, pa se mnoge holivudske zvezde ne trude da sakriju svoju malu tajnu od javnosti, piše Miss7.

Naravno, najčešće slavne osobe nose duge haljine čiji rub prekriva obuću, pa ispod njih mogu da obuju i cipele sa niskom potpeticom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)