U trendu

„Zvezdana prašina“ u bioskopima

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova našao se prošlonedeljni pobednik – „Bornov ultimatum“ („The Bourne Ultimatum“). Taj triler je protekle nedelje prešao sumu od sto miliona zarađenih dolara. U domaćim bioskopima počinje da se prikazuje 20. septembra.
Treću poziciji zauzeli su „Simpsonovi na filmu“ („The Simpsons Movie“) s dosadašnjom zaradom od preko 150 miliona dolara. Pošto je film koštao upola manje, već se višestruko isplatio producentima.
Na četvrtom mestu liste debitovao je film „Stardust“. Režirao ga je Metju Von (Matthew Vaughn), ranije poznatiji kao producent koji stoji iza filmova Gaja Ričija, ali danas afirmisani reditelj nakon uspeha filma „Kolač s barutom“ („Layer Cake“). Glavne uloge poverene su Kler Dejns (Claire Danes), Robertu de Niru (Robert De Niro), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Sijeni Miler (Sienna Miller), Piteru O’Tulu (Peter O’Toole) i Čarliju Koksu (Charlie Cox).
U gradiću na samoj granici s Čarobnom zemljom mladić Tristan (Čarli Koks) pokušava da pridobije ljubav hladne i zahtevne Viktorije (Sijena Miler). On obećava svojoj ljubljenoj da će joj doneti zvezdu padalicu i tako polazi u neverovatnu avanturu u misterioznu i zabranjenu zemlju izvan zidina njihovog sela. Tokom svoje odiseje Tristan nalazi inkarnaciju zvezde po imenu Ivan (Kler Dejns).
Međutim, Tristan nije jedini koji je krenuo u potragu za zvezdom. Četvorica kraljevih sinova (kralja igra Piter O’Tul) i tri duha njihove mrtve braće traže zvezdu ne bi li sebi obezbedili tron. Tristan ima još jednog suparnika – zlu vešticu Lemiu (Mišel Fajfer; Michelle Pfeiffer), kojoj zvezda treba da bi povratila svoju mladost. Na svom putu do zvezde i otkrića prave ljubavi Tristan će sresti i pirata kapetana Šekspira (Robert de Niro), koji će mu postati prijatelj, i sumnjivog trgovca Ferdija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.