U trendu

GTR Evolution

Iz SimBin-a, švedskog razvojnog tima koji nas je oduševljavao igrom GTR 2, dolazi proširenje za igru Race 07 pod imenom GTR Evolution. I sada nije jasno zašto bi neko proširenje (može se nabaviti "klasično" i samostalno) nazvao slično igri koja uopšte nema veze s njom. Nije ni čudo da su oni slabije upućeni odmah povikali kakav je to nastavak serijala GTR. GTR Evolution se samo dodaje na Race 07, koristi isti engine, kao i veliki broj staza i automobila koji se tamo nalaze.
Iako se radi samo o proširenju, GTR Evolution nije za odbacivanje. S kombinovanim automobilima iz Race-a 07 sada na raspolaganju imate oko 40 vozila koja se kreću od klasičnih WTCC bolida preko superautomobila poput Koeniggsegga CCX. Novi automobili jesu zanimljivi, ali su najzanimljiviji ipak oni "izmišljeni". U SimBin-u su se malo potrudili i malo popričali s ljudima koji prave vozila za WTCC. Produkt tog mozganja su ekstremne verzije BMW-a, Seat-a i ostalih; radi se o automobilima od jedne tone koje teraju motori od 600 konjskih snaga, a ekstraširoka karoserija brine se da koliko-toliko ostanu na putu. Osećaj vožnje ostao je veoma sličan kao u originalnom Race-u (slabiji nego u GTR-u 2, bolji nego u velikom broju ostalih "simulacija" na tržištu), a ekstremni automobili odlični su za isprobavanje. WTCC bi stvarno mogao malo da pogleda kako to izgleda u igri.
Jesu svi ti automobili dobri, ali najveća zvezda Evolution-a je staza. Proširenje je donelo samo jednu jedinu novu stazu (u nekoliko varijanti), ali ta jedna je vrednija od bilo koje druge. Radi se o Nurburgring-u, koji, među ostalim, nudi i ultrapoznati Nordschleife; ta verzija je toliko verno simulirana da čovek prosto ne može poverovati. Na Internetu se mogu naći uporedne vožnje na pravoj stazi s onom u igri i poklapaju se u milimetar. Inače, Nordschleife je poznat kao "Zeleni pakao"; ako vas samo to ne zaintrigira, ništa neće.
Iako se nigde ne spominje da se radilo na fizici automobila, ima se osećaj da jeste. Vozila kao da imaju nešto više grupa i bolje se ponašaju na putu. Još uvek su tu elektronski pomoćnici koji će paziti na vašu stabilnost, ali ako želite da postižete vremena koja pariraju ostatku sveta, moraćete da ih isključite. Isto tako, iako je igru moguće igrati pomoću tastature, kontroler ili, još bolje, volan, jako pomažu, pogotovo ako nameravate da se bavite mrežnim delom igre, gde je konkurencija veoma jaka.
Grafički, igra je ostala ista kao što je i bila, oseti se kako je vreme gazi, pa ako vam je jedini kriterijum količina efekata, ovo nije igra za vas. S druge strane, zvuk je sređen, pa sada Evolution zvuči bolje nego Race 07. GTR Evolution je pristojna ekspanzija, koja je donela jednu ultravažnu stazu i još nekoliko zanimljivih sitnica. Namenjena je specifičnoj publici i ljudima koji vole realističnije simulacije, ali nikako se ne može meriti sa GTR-om 2.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike