U trendu

Čeka nas spektakl: Na nebu će danas zasijati pun roze mesec, videće se i po danu

Ljubitelji nebeskih tela širom sveta imaće prilike da na nebu u petak posmatra pravi spektakl, odnosno Pink mesec.

Ovo će biti ukupno četvrta pojava punog meseca ove godine, a iako mu je naziv Pink mesec, njegovo ime je više vezano za cvetanje divljeg cveća nego za samo boju.

Vreme pojavljivanja punog meseca zavisi og toga gde se on nalazi u svojoj orbiti na kretanju oko zemlje, zbog čega se on negde može videti čak i po dnevnom svetlu.

Tako će Amerikanci moći da ga vide ujutru oko 7.12 časova, u Kini počevši od 16 časova, dok će Francuska, Italija i Španija biti u mogućnosti da ga vide oko 13 časova po zapadnom vremenu, dok će istok Evrope imati prilike da ga vidi oko 14 časova.

Prema informacijama iz Astronomskog društva Ruđer Bošković, ljubitelji punog meseca u Srbiji na nebu će moći da posmatraju ovaj fenomen oko 13 časova i 12 minuta, prenosi Blic.

Uoči punog Meseca osmotrite dobro kakve vam misli dolaze i šta osećate. Ovo bi trebalo da bude vreme dubokog ispitivanja, zbog čega ćete možda imati potrebu da se povučete u osamu i zaštitite se od sveta. Kao posledica toga može se pojaviti vrtoglavica krajem meseca.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike