Često kasnite? Uz par trikova ovu „boljku“ možete ispraviti

Kašnjenje ponekad može da bude slatko i simpatično, ali samo ako vaše kašnjenje neće nikome štetiti. Ipak, ni u tim slučajevima ne valja da se preteruje. Najmanje što želite da vidite je besno lice vašeg prijatelja koji vas već dobrih pola sata čeka na dogovorenom mestu.

Foto: Beta

Foto: Beta

Jedan od najboljih trikova za prestanak kašnjenja je zapravo „mehaničke“ prirode. Navijte i namestite sve svoje satove na neparan broj minuta unapred, npr. trinaest minuta. Broj takođe ne sme da bude deljiv sa pet. Razlog leži u tome što je lako uračunati razliku u vremenu, ako se radi o deset ili petnaest minuta, ali sa sedmicom više nećete tako lako baratati.

Ako u tačno određeno vreme treba da stignete na vama nepoznato mesto, dan ranije proverite kolika je udaljenost onim čime mislite da dođete u dogovoreno vreme. Tako se nećete izgubiti, niti kasniti zbog traženja pravog ulaza u zgradu.

Možda ne kasnite uvek, ali jasno je da imate problema sa odlučivanjem. Prvih par kašnjenja na ljubavne večere može da vam se toleriše, ali ako vam to pređe u naviku, postoji mogućnost da će se problem sa kašnjenjem povezati sa neorganizovanošću i preterivanjem u ulepšavanju.

Neorganizovanost je problem sa kojim se nose ljudi koji pate od sindroma kašnjenja. Kako biste to sprečili, kupite jedan planer, u koji možete da rasporedite sve svoje obaveze, i da zapišete u koje vreme se sa kim nalazite, prenose mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake