Često kasnite? Uz par trikova ovu “boljku” možete ispraviti

Kašnjenje ponekad može da bude slatko i simpatično, ali samo ako vaše kašnjenje neće nikome štetiti. Ipak, ni u tim slučajevima ne valja da se preteruje. Najmanje što želite da vidite je besno lice vašeg prijatelja koji vas već dobrih pola sata čeka na dogovorenom mestu.

Jedan od najboljih trikova za prestanak kašnjenja je zapravo “mehaničke” prirode. Navijte i namestite sve svoje satove na neparan broj minuta unapred, npr. trinaest minuta. Broj takođe ne sme da bude deljiv sa pet. Razlog leži u tome što je lako uračunati razliku u vremenu, ako se radi o deset ili petnaest minuta, ali sa sedmicom više nećete tako lako baratati.

Ako u tačno određeno vreme treba da stignete na vama nepoznato mesto, dan ranije proverite kolika je udaljenost onim čime mislite da dođete u dogovoreno vreme. Tako se nećete izgubiti, niti kasniti zbog traženja pravog ulaza u zgradu.

Možda ne kasnite uvek, ali jasno je da imate problema sa odlučivanjem. Prvih par kašnjenja na ljubavne večere može da vam se toleriše, ali ako vam to pređe u naviku, postoji mogućnost da će se problem sa kašnjenjem povezati sa neorganizovanošću i preterivanjem u ulepšavanju.

Neorganizovanost je problem sa kojim se nose ljudi koji pate od sindroma kašnjenja. Kako biste to sprečili, kupite jedan planer, u koji možete da rasporedite sve svoje obaveze, i da zapišete u koje vreme se sa kim nalazite, prenose mediji.

Ostavite komentar

Oznake