najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film 'Dnevnik mašinovodje' srpski kandidat za Oskara

Film „Dnevnik mašinovodje“ reditelja Miloša Radovića kandidat je Srbije za 89. nagradu Oskar u kategoriji dugometražni igrani film sa van engleskog područja, odlučila je srpska Akademije filmske umetnosti i nauke a saopštio distributer Art Vista.

Taj film je, posle tajnog glasanja članova stručnog odbora Akademije pobedio u selekciji pet domaćih ostvarenja, a što je organizovano u skladu s Pravilima američke i Pravilnikom srpske akademije.

Radovićev film je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima, a glavni junak je Ilija (Lazar Ristovski), šezdesetogodišnji mašinovodja, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere.

Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korać) priprema se da nastavi porodičnu tradiciju, a Ilija ga upoznaje s poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

Film je snimljen u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Djuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Beogradska premijera biće održana 14. septembra u Centru „Sava“, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike