najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film o Džeki Kenedi u decembru u bioskopima

Biografski film o bivšoj prvoj dami SAD Džeki Kenedi, koji je kupila filmska kompanija Foks Serčlajt Pikčers (Fox Searchlight Pictures), počeće da se prikazuje u bioskopima neposredno pred sezonu Oskara.

Priča o životu Džeki Kenedi stiže u bioskope 9. decembra i očekuje se da će izbaciti Natali Portman medju favorite za osvajanje Oskara za najbolju žensku ulogu.

Holivudska glumica tumači lik popularne prve dame u ostvarenju “Džeki”. Film počinje scenom ubistva američkog predsednika Džona F. Kenedija u novembru 1963. godine i prati prva četiri dana u životu prve dame posle tog tragičnog dogadjaja.

Film govori o životu Džeki Kenedi, o danima kada je postala ikona, a potom i trenucima kada je sve izgubila. U drami se prikazuju strahovi, patnja i zbunjenost jedne od najobožavanijih žena 20. veka.

Dogadjaji koji su usledili posle atentata Džona F. Kenedija – planiranje sahrane, selidba Bele kuće, zakletva Lindona Džonsona – prikazani su iz perspektive njegove udovice.

Film je rezirao Čileanac Pablo Loren, koji se proslavio filmom “No” o timu reklamnih agenata koji su pomoglu u svrgavanju diktatora Augusta Pinočea.

Jedan od prodecanata je Daren Arafonski, reditelj filma “Crni labud” iz 2010. godine, u koje je Portman igrala glavnu ulogu.

Drama “Džeki” premijerno je prikazana prošle nedelje na 73. Filmskom festivalu u Veneciji, a potom i na Filmskom festivalu u Torontu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike